Zavařujeme okurky – dobrodružství v každé sklenici!

Okurková sezóna je tady🥒🥒🥒

Surovinová magie:

Vaření plné kouzel:

Jak na to? Jdeme na to krok za krokem! Okurky omyjte, očistěte a odstraňte špičky! Sklenice a víčka – pořádně umyjte v horké vodě, kdo má myčku na nádobí, tak na 15 minut oplach je ideální. Kdo má bohužel myčku ruční, tak holt ruce :)! Každopádně sklenice a víčka je potřeba pořádně připravit na tuto okurkovou jízdu.

Nálev – kouzelný elixír:

V hrnci smíchejte vodu, ocet, cukr, sůl, bobkový list, nové koření a hořčičné semínko. Přiveďte k varu a nechte všechny chutě spojit v jeden velký tanec. Vaříme cca 5 minut. Poté necháme nálev vychladnout.

Zalijte okurky vychladlým nálevem, zavíčkujte (nepoužívejte sílu - platí pravidlo 3 prstů do momentu, kdy ucítíte, že je víčko dotaženo) a hurá do zavařovacího hrnce! Sterilujte při 80–85 °C asi 20–25 minut. To je ten moment, kdy se okurky mění v domácí poklad.

Chlazení a čekání:

Sklenice po cca 22 minutách vytáhnete ze zavařovacího hrnce, otočíte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Pak už jen trpělivě čekejte, až se chutě spojí a okurky budou křupat jako nikdy.

 


Bonusový tip od konzervářského mága

Nezapomeňte si při zavařování pustit oblíbenou hudbu a třeba i trochu tancovat – to dodá okurkám extra šmrnc! Tak co, jdete do toho? Vaše domácí okurky čekají na svou hvězdnou chvíli! 🥒

🎉Pokud chcete další zábavné recepty nebo tipy na zavařování, jsem tu pro vás! A kdyby jste někdo měl zájem, zde je odkaz na VIDEO RECEPT

Dobrou chuť :)