Zavařování hub: Kousek lesa ve sklenici!
Zavařování hub: Kousek lesa ve sklenici! 

Chcete si uchovat chuť hub na celý rok? Zkuste je zavařit! 

Ingredience (na 4-5 sklenic o objemu 700 ml):
2 kg očištěných hub
250 ml octa 
2 lžíce soli 
2 cibule 
10 kuliček pepře
5 bobkových listů 
5 kuliček nového koření
Postup:
Houby nakrájejte a 5 minut povařte v osolené vodě 
Sceďte a nechte okapat 
Připravte nálev z vody, octa a koření 
Do sklenic vložte plátky cibule a houby
Zalijte horkým nálevem a uzavřete 
Sterilujte 20-30 minut při 85°C 
Tip: Skvělé do salátů, omáček nebo jen tak s chlebem! 

#ZavarovaneHouby #LesVeSklenici #DomaciSpizirna #CeskaKuchyne #HoubaruvRaj #ZdravyZimniBiodary #VyrobenoDoma #PoctiveJidlo #TradicniRecepty #KuchynskeKouzleni #ZavarovaniProRadost
P.S. Hledáte kvalitní sklenice na zavařování? Mrkněte na www.irt.cz! 
