Vážení zákazníci, omlouváme se za zpoždění, máme teď velký nápor objednávek, děláme maximum, aby vše dorazilo co nejdřív. Děkujeme za pochopení a důvěru. ❤️

Domácí poctivé povidla do každé skleničky

Domácí povidla se špetkou kouzla

Surovinová magie:

Začínáme na trpělivost – v tom je kouzlo povidel.

Příprava:

Švestky vypeckujte a dejte do hlubšího pekáčku. Přidejte oba druhy cukru i ocet. Pekáček dobře zakryjte, ať Vám do něj nezavítá žádný nezvaný host, a ponechte odpočívat 12–24 hodin při pokojové teplotě. Během té doby pustí švestky šťávu a začíná malá alchymie.

Pečení:

Předehřejte troubu na 240 °C. Do pekáčku přidejte rozdrcené hřebíčky, vložte do trouby a ihned snižte teplotu na 220 °C. Zakryté pečte asi 20–25 minut. Každých 20 minut švestky promíchejte vařečkou – celkem zopakujte 4×. Dohromady tedy pečete zatím cca 1 hodin a 15 minut (záleží na vaší troubě a na tekutosti švestek)

Rumový dotek:

Rumový dotek: Při pátém míchání přidejte 8 lžic rumu, dobře promíchejte a nechte ještě asi 20 minut dopéct, aby povidla krásně zhoustla a provoněla celý dům a hlavně povidla :).

Rozmixování:

Jakmile jsou povidla hotová, vezměte tyčový mixér a rozmixujte je dohladka. Získají tak krásnou jemnou konzistenci, kterou oceníte při mazání na pečivo i při pečení.

POVIDLA 5

Zavařování:

Mezitím si připravte a vyvařte sklenice LAURA 165 ml a víčka. Ještě horká povidla plňte do sklenic, hned zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Nechte alespoň 12 hodin odpočívat.

POVIDLA4

A je hotovo – tradiční domácí povidla s kapkou rumu, která jsou ideální k buchtám, lívancům, na krajíc chleba… nebo jen tak, když Vás přepadne mlsná. S nimi budete mít ve spíži malý poklad, který nezklame. 

 

Dobrou chuť :)

IMG_6984 (1)