Jahodový džem recept
Jahodový džem 
Ahoj všichni! 
 Dneska vám přináším osvědčený recept na lahodný jahodový džem. Sklenice různých velikostí a víčka, které budete potřebovat, najdete na našem e-shopu irt.cz. Pojďme na to!
Ingredience:
1 kg čerstvých jahod 
1 citron (šťáva) 
1 balíček želírovacího přípravku (Gelfix)
Postup:
Příprava jahod: 
Jahody omyjte, odstraňte stopky a nakrájejte na menší kousky. 
Příprava směsi:
Jahody dejte do velkého hrnce, přidejte citronovou šťávu a promíchejte.
Přidání cukru a želírovacího přípravku:
Smíchejte cukr s želírovacím přípravkem dle návodu na obalu. Přidejte k jahodám a dobře promíchejte. 
Vaření:
Jahodovou směs přiveďte k varu a vařte asi 4-5 minut, dokud směs nezačne houstnout. Neustále míchejte, aby se nepřipálila. 
Testování hustoty:
Proveďte test hustoty – kápněte trochu džemu na talířek a nechte vychladnout. Pokud džem tuhne, je připravený. Pokud ne, vařte ještě pár minut. 
Plnění sklenic:
Horký džem nalijte do čistých, sterilizovaných sklenic, které můžete zakoupit na irt.cz 
Sterilizace:
Sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Tento krok pomůže vytvořit vakuum a zajistí delší trvanlivost džemu. 
Skladování:
Po vychladnutí skladujte sklenice na tmavém a chladném místě. Takto připravený džem vydrží déle než rok. 
Kde koupit sklenice?
Sklenice různých velikostí a víčka najdete na našem e-shopu irt.cz. Jsou perfektní pro všechny vaše zavařovací potřeby! 
