Jahodový džem recept
Jahodový džem 

Ahoj všichni!
Dneska vám přináším osvědčený recept na lahodný jahodový džem. Sklenice různých velikostí a víčka, které budete potřebovat, najdete na našem e-shopu irt.cz. Pojďme na to!

Ingredience:
1 kg čerstvých jahod 

1 citron (šťáva) 

1 balíček želírovacího přípravku (Gelfix)
Postup:
Příprava jahod: 

Jahody omyjte, odstraňte stopky a nakrájejte na menší kousky. 

Příprava směsi:
Jahody dejte do velkého hrnce, přidejte citronovou šťávu a promíchejte.
Přidání cukru a želírovacího přípravku:
Smíchejte cukr s želírovacím přípravkem dle návodu na obalu. Přidejte k jahodám a dobře promíchejte. 

Vaření:
Jahodovou směs přiveďte k varu a vařte asi 4-5 minut, dokud směs nezačne houstnout. Neustále míchejte, aby se nepřipálila. 

Testování hustoty:
Proveďte test hustoty – kápněte trochu džemu na talířek a nechte vychladnout. Pokud džem tuhne, je připravený. Pokud ne, vařte ještě pár minut. 

Plnění sklenic:
Horký džem nalijte do čistých, sterilizovaných sklenic, které můžete zakoupit na irt.cz 

Sterilizace:
Sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Tento krok pomůže vytvořit vakuum a zajistí delší trvanlivost džemu. 

Skladování:
Po vychladnutí skladujte sklenice na tmavém a chladném místě. Takto připravený džem vydrží déle než rok. 

Kde koupit sklenice?
Sklenice různých velikostí a víčka najdete na našem e-shopu irt.cz. Jsou perfektní pro všechny vaše zavařovací potřeby! 
